Fransförlängning hemma

IMG_2438

Jag har flera vänner som gör sin egen fransförlängning hemma, och resultatet blir jätte fint och naturligt. Det är mycket billigare och går mycket snabbare än att gå iväg till salong. Dock får man ju såklart vad man betalar för och det här kan skada dina egna fransar på grund av man inte riktigt ser ordentligt vart och hur man fäster. Men jag har inte jobbat speciellt mycket senaste månaderna som ni vet och jag brukar även låta mina egna fransar vila från förlängning ett tag när jag har gjort på salong. Min kropp stöter ifrån ibland och då måste man vila!

Men idag är det dags för mig att göra en egen fransförlängning hemma med hjälp av det du ser på bilden! Jag brukar alltid använda mig av ardells single lashes men dom fans bara i korta och medium, jag vill ha dom längsta på grund av att jag är van med långa volym fransar! Och det finns bättre lim som gör att det håller mycket längre. Men jag kör på det här idag och mina fransar kommer hålla sig fina 1-2 veckor om jag har tur 3.

Se till att dina egna fransar är rena, torra, osminkade och fri från olja annars fäster det INTE!

♥Lägg fram allt material så det ligger smidigt. Har du problem att få loss fransarna ur förpackningen plocka ur så många som du tror att du behöver till din förlängning. Ta fram pincett, lim och en bit papper om det behövs.

♥Klicka ut lite lim på en på en bit folie eller något liknande. Jag klickar bara ut det på fransförpackningen. Och ta hellre för lite än för mycket lim för det kan torka. Det är enklast att sätta fransarna när limmet är lite halvsegt och fått torka ca en halv minut. Plus att du slipper att limmet rinner runt i ögat och irriterar.

♥Ta en frans med pincetten och doppa i lite lim och börja fästa. Lösfransen ska fästas på den naturliga fransen så nära ögonlocket du kommer utan att fästas på huden. (Tänk att du nästan lägger fransen på din naturliga frans.) Jag börjar alltid fästa dom kortaste längst in och bygga ut med mellan, sen långa och sen mellan i ytterkanten för jag gillar inte när det blir ”cat eye” det ser bara ut som mitt ögonlock hänger ner då. Men det är en smaksak och alla passar i olika. 

När du känner dig klar är det bara att låta limmet torka ca 5-10 minuter och skulle någon frans trilla av om någon dag så är det bara du fäster dit en ny. Svårare än såhär är det inte!

Här är dom produkterna som jag rekommenderar och som jag använder själv. Som sagt det finns säkert bättre lim men jag gillar verkligen duo limmet. Men det är egentligen till hela fransar för det är ej permanent så det gör att det bara är att dra bort fransen sen så det sliter ej så mycket. Så det kanske inte är det bästa limmet för den här metoden om man vill att det sitter så länge som möjligt men jag gillar det. Och pincett kan man använda vilken som helst, en del föredrar till och med att fästa med fingrar men det är alldeles för svårt för mig haha.

Skärmavbild 2016-04-27 kl. 13.36.16

Långa fransar // Lim // Pincett

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *