BCAA

Nu har jag använt klart min första BCAA med smak av vattenmelon. Och idag kom pappa hem med en ny som ska smaka grönt äpple, spännande haha. Vattenmelonen var as god att blanda i kvargen, men mindre god att dricka.. Så hoppas äpple är godare. Jag vet egentligen inte vad BCAA är, utan jag fick order att börja dricka det för ca tre veckor sen. Men efter att ha läst runt lite så förstår jag lite mer varför BCAA är så bra. Och jag kommer fortsätta med det! Jag dricker det innan och efter träning, då blandar jag en skopa med ca 250cl vatten. Sen blandar jag även i lite i min kvarg jag äter till mellanmål innan kvällsmaten och då tar jag en halv skopa.

BCAA är alltså aminosyror, det är finfördelade proteiner som kroppen tar upp mycket snabbare än ett vanligt proteinpulver ex. Hela protein måste brytas ner innan kroppen kan använda dessa som bränsle, och kroppen får inte chans att återhämta sig på snabbast möjliga sätt, men det gör den med aminosyror.

Just den här som jag äter/dricker heter Amino-x och den köper jag HÄR. Den ger följande positiva effekter:

• Stimulerad proteinsyntes/anabolism
• Återuppbyggning av glykogen
• Förbättrad insulinkänslighet
• Muskelbevarande effekt
• Förbättrad återhämtning efter träningspasset
• Muskulär uthållighet
• Minskad muskeltrötthet

IMG_0143VATTENMELON / GRÖNT ÄPPLE

 

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *